Bine ati venit! Willkomen! Wellcome! Bien venido!

Pe acest blog veti gasi informatii despre filme, reclame, piese de teatru, carti ( cam tot ce imi trece mie prin cap sa impartasesc cu voi). And if you want we can play a game!

Faceți căutări pe acest blog

duminică, mai 16, 2010

Filthy habbit!


Tigarile fumeaza oameni!


Cateva motive in plus ca sa nu mai fumezi. Asta pe langa faptul ca sunt scumpe si n-ai bani- e criza!



">




">

vineri, mai 14, 2010

I love you Philip Morris

"This realy happend.

It realy did.

Love shore is a happy thing... it's epiphany!"

Aceste replici au marcat doar inceputul filmului si m-au facut sa-l urmez in vizionare pana la sfarsit. O comedie... tragica. Targicul e inecat in umorul hazului de necaz si al unei dorinte intiparite in creierul acestui Steven, personaj intruchipat de magnificul Jim Carrey, care in urma unei revelatii incepe sa comita frauda pentru a-si permite un life style mai pe gustul sau. Cum nu oricare furt ramane nepedepsit, unul de milioane de dolari ii asigura lui Steven o celula la inchisoare, unde are sa-si cunoasca iubirea vietii lui: Philip Morris (Ewan McGregor). Omul nostru, Steven e ori prea nebun ori prea indragostit pentru ca evadeaza - de mai multe ori- comite frauda dupa frauda din nou, se da si drept avocat, totul pentru a trai impreuna cu iubitul lui o viata cat mai frumoasa!
Greu de crezut dar adevarat. Aceste lucruri chiar s-au intamplat. It realy did, I told you. Filmul este bazat pe o intamplare adevarata. care a fost si "scenariul" de carte al lui Steve McViker.



">

Be careful

Sclavia nu s-a practicat doar candva in trecut din antichitate pana in evul mediu. Sclavia ia forma si in zile noastre. A existat intodeauna ca un fundal negru al imaginii societatii pe care multi dintre noi au vazuto si o vedem stralucitoare. Poate nu toti vad ca viata e doar roz dar tot putini sunt cei care observa cat de des sudam in backgrownd sclavia contemporana. Desi nu consider ca aceasta sclavie nu se rezuma doar la traficul de fiinte umane ci si la o consecinta a crizei economice care ne-a luat pe val sau la oamenii care traiesc in tari mult mai sarace ca si Romania, am gasit un site despre acest fenomen. Puteti sa intrati si sa va informati: :)

Se apropie momentul...

...in care veti vedea primul lung metraj a lui Dan Chisu, Web Site Story(configuratia romaneasca a povestii americane West Side Story). Probleme probleme... aaaa nu cu premiera, vorbesc de problemele Laurei si ale Mirei. Doua prietene care petrec o noapte de pomina intrun club. Se imbata, fumeaza si se distreaza amandoua iar dimineata Laura nu-si mai aminteste nimic si afla ca Mira a murit.Vrea sa afle cum a murit si descopera pe internet toate postarile ei de pe Youtube. Incepe cautarile urmand apriga dorinta de razbunare.
Pelicula se bucura de un scenariu lasat liber, spre improvizatie, actorilor. Iar filmul nu duce lipsa de actori cu nume deja cunoscute in cinamatografia romaneasca: Crina Semciuc,Oreste, Dragoș Bucur, Șerban Ionescu, Florin Piersic Jr, Lia Bugnar si lista mai poate continua.

Va invit sa mergeti si voi :) ruleaza in cinematografe din 14 mai 2010

">

Imagination

">

A Dream about Life

Asta va fi in playlistul meu de maine :


">



Get insane and Do the Game: Do the same :P

Tu ce faci noaptea? Eu ma plimb prin muzee!

Stiti ca se organizeaza Noaptea Alba a Muzeelor nu? Ei bine daca nu... grabiti-va ca incepe in seara asta: Sambata 15 mai. Intrati aici si vedeti programele. Aveti teatru, muzica, spectacole pentru toate gusturile si nu in ultimul rand expozitiile fiecarui muzeu in parte. Fiecare muzeu participant la acest eveniment isi va arata comoara cea mai de pret, identitatea si istoria.
Poti vizita aceste muzee gratuit. Eu deja am traseul facut.

Best COMEDY ever!

">


Replica de inceput: Bon jour! Je m'appelle Simon. Si de-aici incepe caruselul unei vieti pierdute si castigate. Patrik Alessandrin a faurit ecranizarea unei comedii bestiale care nu duce lipsa de umor negru, deloc! Thierry Lerhmitte (Vincent Porel- tatal copilului) si Ophélie Winter (Chrystele Porel- mama copilului) sunt cei doi bastarzi cu care se confrunta copilul Simon - totodata Michelle Muller in rolul barbatului Simon Variot cel care era dusmanul de moarte al lui Vincent Porel si datorita reincarnarii, copilul lui Vincent Porel. Un film cu umor asa cum doar filmele franceze pot sa aiba si o Belle-maman care o pateste de fiecare data. V-am zapacit da? atunci... Get insane an Do the Game: cauta DVD-ul si dezvaluie secretul lui Simon. Nota: pelicula e din 2003.

Fictiune fara frontiere

Cand postasul i-a adus mamei prima scrisoare trimisa de Judith din America, tovarasul ministru l-a convocat la el pe Tovarasul Fenyo, secretarul de partid al teatrului, comunicandu-i ca lui personal nu i se rupe inima in mod deosebit din cauza actritei Weer, oricum, el prefera femeile brunete si zvelte, dar corpolente, nemaivorbind ca si asa e mare inghesuiala la diferitele premii si inele comemorative, deci, s-ar elibera la tanc un loc in varful scarii magarilor, in schimb, asa cum reiese din New York Times, bastarda aia mica chitcaie deja foarte indemanatic din vioara, dincolo. Ca atare, ar fi pacat sa pierdem asa ceva, la urma urmei noi suntem o mare putere muzicala, nu-i asa? Nemaivorbind ca prim-violonistii au avantajul ca sunt mai chipesi, in schimb pot fi tinuti relativ mai usor in frau.Nu ne ponegresc si nu mazgalesc tot felul de rahaturi pe te miri ce proteste. Totusi, cu un cvartet de coarde e mai greu sa subminezi clasa muncitoare. In concluzie, el in calitate de tovaras ministru, ar fi foarte recunoscator daca Tovarasul Fenyo ar descoperi cat mai repede posibil calcaiul lui Ahile intr-o inima de mama.
Asa ca Tovarasul Fenyo, de care de altfel toata lumea avea curajul sa rada cu pofta deja de un cincinal, desigur doar discret, abia sesizabil, deci Tovarasul Fenyo si-a batut capul o noapte intreaga unde naiba poate sa fie calcaiul lui Ahile intr-o inima de mama. I-a fost chiar nitel ciuda ca s-au dus naibii vremurile alea bune cand nu era legat de maini si de picioare, cand se putea actiona in voie, apoi s-a gandit ca fie ce-o fi, la urma urmei este inca democratie populara sau cemnezeiimasii, astfel ca la repetitiile de a doua zi a rugat-o pe Cleopatra sa schimbe rolul cu una dintre sclave.
... Auzind asta Cleopatra a fugit acasa, asa costumata cum era. Din ochi ii siroiau lacrimi negre, pentru ca nici macar nu s-a demachiat. A alergat prin centrul orasului, pe cap avea un par negru de imprumut si o diadema de diamante de sticla, purta un sutien din rubine de sticla, purta sutien din rubine de sticla, in picioare niste sandale romane, iar pe umeri ii flutura o toga dintr-o matase sintetica, adica exact asa cum si-a imaginat-o pe Cleopatra Tovarasul Fenyo, dupa ce consultase afisul unui spectacol frantuzesc de revista. Iar oamenii nu-si credeau ochilor, mamicile care tocmai ieseau din Magazinul Pionierilor au rasucit urgent in alta directie capul plozilor... nevestele si-au palmuit in public barbatii care se uitau gura cascata, autobuzul sapte a parcurs traseul din Piata Eliberarii si Astoria in pas alergator, calatorii impunandu-i soferului sa n-o depaseasca pe Cleopatra.

Numai de un singur lucru nu si-a dat nimeni seama: cine-i femeia asta pe jumatate goala, careia-i flutura pe umeri toga din matase sintetica? Oamenii nu si-au recunoscut actrita-vedeta pentru ca n-au vazut-o niciodata plangand cu lacrimi adevarate...

astea sunt cateva pagini dintro carte pe care am ajuns sa o citesc pentru ca iubitul meu a castigat-o la un concurs mic, facut din placere si am tendinta sa cred ca si cu bucurie, pe twitter. Am acaparat-o de la primire si m-a surprins mult viziunea prozatorului. O citeam si mintea derula un film deja de la al doilea paragraf... mai apoi am aflat citind si de pe spatele cartii ca autorul e si fotograf.

Cartea se numeste Tihna si este scrisa de Attila Bartis.

Get insane and Do the Game : Cumpara cartea si citeste-o! Te provoc

De ce nu e bine sa amesteci lucrurile?




Nu e bine sa pui plastic in loc de hartie nu?

">

Agentia de publicitate Next Advertising a realizat pentru Asociatia Salvati Delta o campanie publicitara foarte ecologica. Campania cuprinde un spot in care s-a facut un mix de imagini si replici sustrase din alte spoturi cunoscute publicului consumator, totul pentru a explica romanilor de ce e bine sa colecteze selectiv deseurile.

Antichristul

">

Cand am vazut afisul filmului si am citit numele regizorului mi-am zis ca nu imi voi chinui psihicul cu un alt scenariu care ma va bantui cateva zile.
Zis, dar n-am facut. Nu ma pot abtine, mai ales cand e vorba de un alt film al regizorului danez Lars von Trier... remember Epidemic, Dancer in the Dark (great cast buy the way), Dogville?? I do!
Imi plac si comediile, dar cateodata ma apuca o sete de filme care nu fac altceva decat sa iti dezvaluie puterea oamenilor de a crea sau de a distruge.
Antichrist dupa cum ne dicteaza si titlul este un film anticrestin. Mantuirea este propusa prin eliberarea raului pana la extrem in cautarea unei purificari in urma exorcizarii nebuniei. Dupa cum ma asteptam au existat si secvente la care vroiam sa inchid ochii.
Scenariul filmului prezinta sentimentul de vinovatie al femeii care este impins spre dementa. O dementa pe care sotul ei o exploreaza dar odata eliberata il acapareaza si pe el. Natura este locul de refugiu si totodata "Edenul" in care se descatuseaza spaima si durerea lor.
Cuplul (Willem Defoe and Charlotte Gainsbourg) exploateaza trecand de limite, puterea si controlul mintii. In sfarsit, Antichristul este un film care te zguduie in temerile tale si te face sa vezi crudul putregai al omenirii.

Pot spune pentru todeauna ca a fost singura data cand am vazut filmul!

joi, mai 13, 2010